Kort nieuws Economie

Haven in Limburg breidt flink uit

Maastricht, 17 nov. De Barge Terminal in het Limburgse Born gaat uitbreiden. De capaciteit van zo’n 125.000 containers per jaar wordt met ongeveer 40 procent verhoogd. De haven wordt verdiept, kades worden verlengd en opslagterreinen uitgebreid. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen betalen de kosten, begroot op zo’n 10 miljoen euro. Na realisatie begin 2012 zouden er zo’n vijfhonderd nieuwe directe en indirecte arbeidsplaatsen moeten ontstaan. (NRC)

Lagere kredietbeoordeling voor Cyprus

Nicosia, 17 nov. Het internationale kredietbeoordelingsbureau S&P heeft gisteren zijn waardering voor de kredietwaardigheid voor Cyprus verlaagd. De reden is de hoge staatsschuld van het land en de invloed van Griekenland op de Cypriotische financiële sector. De beoordeling van Cypriotische obligaties is met een stap verlaagd van ‘A1’ naar ‘A’. Een lagere waardering houdt in dat de risico’s voor afnemers van de obligaties van het land groter worden ingeschat. (ANP)

AFM waarschuwt voor beleggen in hout

Amsterdam, 17 nov. Beleggers moeten uitkijken voor mogelijke oplichters met aanbiedingen in houtparticipaties. Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gisteren bekendgemaakt. Investeerders moeten opletten of het om een betrouwbare partij gaat. De AFM zegt verscheidene meldingen te hebben ontvangen van beleggers die geld hebben verloren in onbetrouwbare participaties in hout. De toezichthouder heeft aan de betrokken aanbieders een last onder dwangsom van 80.000 euro opgelegd omdat zij niet reageerden op informatieverzoeken. (ANP)