Grijs en kil

De komende nachten verlopen vorstvrij. Laaghangende bewolking houdt de afkoeling tegen. Overdag blijft de bewolking overheersen. Slechts af en toe is de zon te zien. Zwakke storingen vanuit het westen kunnen lokaal een spat motregen veroorzaken, op de meeste plaatsen blijft het droog. Met een zuidelijke wind warmt het overdag op naar 8 of 9 graden.

Komende nacht is het overal bewolkt en daalt het kwik naar 2 tot 4 graden. Morgen blijft de bewolking overheersen, maar kan af en toe een scheur in het wolkendek ontstaan. Zeeland heeft te maken met een zwakke storing. Daar kan lokaal een spat regen vallen, in de rest van het land blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en het wordt 5 tot 8 graden.

In het weekeinde draait de wind naar het oosten en wordt ook af en toe wat drogere lucht aangevoerd. Daardoor is er iets meer ruimte voor de zon.

Na het weekeinde draait de wind naar het noordoosten en wordt geleidelijk koudere lucht aangevoerd. De temperaturen zullen dalen, overdag naar 3 à 4 graden. Vanaf woensdag gaat het ’s nachts licht vriezen.

Af en toe zal de bewolking dik genoeg zijn om, vooral in het noorden, wat neerslag los te laten. Dat zal soms wat lichte regen zijn en soms wat (natte) sneeuw.