Denen willen ook borsten in hun integratiefilmpje

Deense borsten, netjes in bikini

De Deense politiek staat loodrecht tegenover elkaar: wel of geen borsten? Nederlanders doen het ook - die laten in hun integratiefilm zien wat buitenlanders kunnen verwachten op de stranden, zegt de Dansk Folkeparti. Het houdt islamfundamentalisten buiten de deur, denken zij. ‘Als je niet tegen wat Deense borsten kunt, kom je hier niet heen’.

Daar denken de conservatieven heel anders over. ‘Fundamentalisten zijn zo gefixeerd op seks, die komen hier massaal naartoe. Misschien moeten we naakte varkens en varkensvlees laten zien, dat schrikt ze wel af.’

Over naakte mannenborsten in de film was de Folkeparti overigens wel wat terughoudender. ‘Ach, ik hoef hier niet voor regisseur te spelen’.

    • Peter Zantingh