6 redenen om uit te gaan

1 mediakunst

The Procrastinators

Amsterdam: Nederlands Instituut voor Mediakunst. Van 17 t/m 21 nov. Toegang: gratis. www.nimk.nl

Hoe komt het dat procrastinators (voor-zich-uit-schuivers) datgene wat zij zelf ten diepste willen realiseren, ervaren als een soort moeten, en daarom uitstellen? The Procrastinators van het kunstenaarsduo Lernert & Sander is een serie van elf korte, minimalistisch ‘geanimeerde’ documentaires van mensen die associatief vertellen over hun creatieve proces en de rol die het uitstellen, talmen, vluchten en draaien daarin speelt.

2 muziek

Wende Snijders

Hoorn: Het Park. Tijd: 20.15u. Kaarten: v.a. 22 euro. www.parkhoorn.nl

Zangeres Wende Snijders is dit najaar op tournee met een show die bestaat uit een combinatie van muziek en theater. Verwacht elektronische sounds gecombineerd met een klassiek strijkerensemble en beats die overgaan in gevoelige liedjes.

3 theater

Tenzij je geluk hebt

Rotterdam: O.T. theater. Tijd: 20.00u. Entree: v.a. 13,50 euro. Tournee t/m 18 dec. www.ot-rotterdam.nl

Een gelukkig gezin met drie dochters. Op een dag breekt de oudste dochter haar studie af en verdwijnt spoorloos. Na een week wordt ze teruggevonden, bedelend op een straathoek. Ze heeft een kartonnen bord om haar hals met het woord ‘goedheid’ erop. Ze overnacht in een tehuis voor daklozen. Het lukt niemand om tot haar door te dringen en zo een verklaring te vinden voor haar plotselinge vreemde gedrag. Wat is er gebeurd dat zij van de ene dag op de andere zo is veranderd? Naar de roman Unless (Tenzij) van Carol Shields.

4 festival

Breakin’Walls Winter

Amsterdam: Frascati & de Brakke Grond. Van 17 t/m 20 nov. www.breakinwalls.nl

Wintereditie van Breakin’Walls, een festival met theater, dans, muziek, installaties en late night-debatten voor een publiek jonger dan 27 jaar. Het thema Massahysterie vormt de leidraad voor een vierdaags programma over Michael Jackson, Facebook, übermenschen, onzekere tieners en culthelden.

5 Muziek

A Lovely Evening with Das Pop

Antwerpen: Bourla. Tijd: 20.00u. Entree: 20-22 euro. www.toneelhuis.be

A Lovely Evening with Das Pop is een eenmalige akoestische tournee langs tien Vlaamse theaters. Op het programma staan bekende Das Pop-nummers in een akoestisch jasje, maar ook onbekendere songs die de groep maakte voor film- en theaterproducties en enkele speciaal op maat gemaakte nieuwe arrangementen. T/m 5 dec. (www.daspop.com).

6 jeugd

O, kom er eens kijken

Rotterdam: Historisch Museum Dubbelde Palmboom. T/m 5 dec. Tijd: 14.00 & 15.30u. www.historischmuseumrotterdam.nl

De Dubbelde Palmboom is tot en met 5 december de logeerplek van Sinterklaas, zijn Pieten en Amerigo. Er is een slaap- en werkkamer voor de Sint, een stal voor Amerigo, stapelbedden en een speciale oefengymzaal voor de Pieten. Elke woensdagmiddag en in het weekeinde zijn er voor kinderen allerlei activiteiten, o.a. marsepein maken, taaitaai versieren en een echt Pietendiploma halen.