Zo gaan Republikeinen Obama’s buitenlandbeleid beïnvloeden

Over ruim anderhalve maand is Obama zijn Democratische meerderheid in het Congres kwijt. Foreign Policy, één van de meest gezaghebbende Amerikaanse magazines over de internationale politiek, somt in een interessant artikel de 10 belangrijkste buitenlanddossiers op die de Republikeinen willen gaan beïnvloeden.

Zo wil de Republikeinse partij dat Obama niet al in juli 2011 begint met het terugtrekken van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan en willen ze dat Obama harder optreedt tegen het Iraanse kernwapenprogramma. En zo zijn er nog vele andere issues, klik hieronder voor het FP-artikel, waar de Republikeinen andere accenten willen leggen.

1. Afghanistan.

2. START-verdrag.

3. Iran.

4. Bezuinigingen op defensie.

5. Ontwikkelingshulp.

6. Civiele nucleaire verdragen.

7. Syrië.

8. Cuba.

9. Vrijhandel.

10. Regeringsnominaties.

    • Pim van den Dool