vandaag

In het nieuws:

De rechtbank in Leeuwarden begint met de rechtszaak tegen de 26-jarige Sietske H. uit het Friese Nij Beets. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij tussen 2002 en 2010 haar vier baby’s heeft omgebracht en ze daarna jarenlang in koffers op de zolder van haar ouderlijk huis heeft verstopt. Het OM maakte eerder bekend dat ze heeft toegegeven te zijn bevallen van de vier baby’s en die vervolgens heeft gedood.

Het nieuwe boek van president Obama, Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters, ligt in de Amerikaanse boekwinkel. Het is een kinderboek waarin Obama vertelt over dertien Amerikaanse helden die als voorbeeld moeten dienen.

In Brussel start het Europees onderzoek over holocaust, European Holocaust Research Infrastructure (EHRI). Het voornaamste doel van EHRI is het bieden van geïntegreerde online toegang tot holocaust-archieven in verschillende landen.