Sport kort

Drenthe en Babel bij Oranje, Kuijt mist training door blessure

KATWIJK. Royston Drenthe en Ryan Babel zijn gisteren opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk heeft beide spelers aan zijn ploeg toegevoegd voor de oefeninterland tegen Turkije, morgen in de Amsterdam Arena. Van Marwijk kreeg eerder afzeggingen van Urby Emanuelson, Demy de Zeeuw en Khalid Boulahrouz. Het drietal is geblesseerd. De selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met de ploeg van bondscoach Guus Hiddink bestaat nu uit twintig spelers. Voor Drenthe (Hercules Alicante) is het de eerste keer dat hij voor het Nederlands elftal is geselecteerd. Ryan Babel (Liverpool) raakte na het WK uit beeld. Dirk Kuijt kampt in de aanloop van de interland tegen Turkije met een enkelblessure. Hij miste gisteren net als de lichtgeblesseerde Klaas-Jan Huntelaar de training. (ANP)

Schaatser Mulder zes weken uit roulatie

HEERENVEEN. Schaatser Ronald Mulder heeft vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen een spierscheuring in zijn lies opgelopen. Dat is gisteren duidelijk geworden bij een MRI-scan in het ziekenhuis van Heerenveen. De sprinter van APPM is naar verwachting zes weken uitgeschakeld. Daardoor mist Mulder de wereldbekerwedstrijden in Berlijn (komend weekeinde), Changchun en Obihiro (beide in december). Daarnaast is het niet zeker of hij kan deelnemen aan het Nederlands kampioenschap sprint, dat op 27 en 28 december in Heerenveen wordt gehouden. (ANP)

Coureur Hülkenberg weg bij Williams

ABU DHABI. De Duitse autocoureur Nico Hülkenberg verlaat het Formule 1-team van Williams. Dat meldde de jonge coureur gisteren op zijn website. „We zijn geen contractverlenging overeengekomen.” De 23-jarige Hülkenberg maakte dit seizoen zijn debuut in de Formule 1. De Britse renstal Williams haalde hem als kampioen van de talentklasse GP2 in 2009 binnen. De coureur uit Emmerich kende geen opvallend jaar, hoewel hij vorig weekeinde bij de Grote Prijs van Brazilië verraste met poleposition. Zijn beste klassering was de zesde plaats in de GP van Hongarije. Hij eindigde het WK als veertiende met 22 punten. Hülkenberg is er zeker van dat hij in 2011 actief blijft in de koningsklasse. „Ik ben in onderhandeling met diverse teams.” (ANP)

Bond overweegt actie tegen bokser Haye

LONDEN. De Britse boksbond (BBBC) overweegt disciplinaire maatregelen tegen David Haye ook al heeft de wereldkampioen in het zwaargewicht (WBA) inmiddels ontkend dat hij heeft gegokt op zijn eigen titelgevecht tegen landgenoot Audley Harrison. De ongelijke partij werd zaterdagavond in de derde ronde gestaakt. Meteen nadat de scheidsrechter had ingegrepen riep Haye uit dat hij en zijn familie dit resultaat al hadden voorspeld en dat ze daarop dus hadden ingezet bij de bookmaker. In een radio-interview liet de bekendste Britse bokser gisteren weten dat hij dat slechts gekscherend had gezegd. BBBC-secretaris Robert Smith zei dat het bestuur van de bond de zaak niettemin gaat onderzoeken. (ANP)