op nrcnext.nl

De strijd van Bill Gates

Kauwgum waarmee je kunt vaststellen of iemand met malaria is geïnfecteerd, en een speciaal apparaatje om aan de hand van uitgeademde lucht te bepalen of iemand tbc heeft. Het zijn twee ontdekkingen waardoor de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden met sprongen vooruit is gegaan. Dat is het soort successen waar de Bill en Melinda Gates stichting naar op zoek is. Het is de grootste particuliere stichting ter wereld, met ruim 36 miljard dollar in kas en jaarlijkse donaties van miljarden dollars.

Sarah Palins reallifesoap

In de VS is de eerste aflevering van Sarah Palin’s Alaska, de realityserie van Sarah Palin, uitgezonden. In de aflevering getiteld ‘Mama Grizzly’ zag het Amerikaanse publiek de oud-running mate van John McCain vissen, jagen, klimmen, beren tegenkomen en met sledehonden op stap gaan. Wat Sarah Palin nou precies met de realityserie wil bereiken, is niet helemaal duidelijk. Volgens Palin zelf is de serie een kennismaking met Alaska, de staat waar ze zo trots op is.