OM: Sietske H. verstikte haar vier baby’s

Afzetting van het ouderlijk huis in Nij Beets

Afzetting van het ouderlijk huis in Nij BeetsAfzetting van het ouderlijk huis in Nij Beets

Sietske H. uit het Friese Nij Beets heeft haar vier baby’s door verstikking om het leven gebracht. Het gaat om drie meisjes en een jongetje die ze baarde in de periode van juni 2003 tot juni 2009. De laatste baby was een meisje, dat ruim een jaar voor Sietske H.’s aanhouding werd geboren en omgebracht. Dat heeft het OM vandaag bekendgemaakt bij de start van de rechtszaak.

De lijkjes van de vier baby’s werden in augustus gevonden op de zolder van het ouderlijk huis van de 26-jarige vrouw. Nadat iemand uit haar omgeving had verklaard dat Sietske H. wel steeds zwanger was, maar daarna geen kinderen leek te krijgen, werd de vrouw aangehouden. Als H. wordt veroordeeld voor babymoord, is de maximale straf twaalf jaar.

De ouders van H. hebben het huis inmiddels verkocht. Ze wilden er niet meer wonen en verbleven sinds de vondst van de lijkjes al ergens anders. H. zelf zit nu nog in de vrouwengevangenis van Zwolle, maar wordt binnen enkele weken overgebracht naar het Pieter Baan Centrum voor psychisch onderzoek.

    • Peter Zantingh