Leven na 'Harry Potter'

Met de publiciteitstournee voor de laatste twee delen van de Harry Potterfranchise sluiten ook de drie hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint een tijdperk af. Volwassen geworden op de set, is het nu tijd om hun eigen weg te gaan.

A combination of file photos taken on November 4, 2001, shows British actors Daniel Radcliffe (L), who stars as Harry Potter, Emma Watson who plays Hermione Grainger, and Ruppert Grint who plays Ron Weasley arriving for the world premiere of the film 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone' at the Odeon cinema in Leicester Square, London. The young stars of the Harry Potter films admitted Tuesday, November 9, 2010, they face an uncertain future after the series ends but looked forward to newfound freedoms -- including the opportunity to get a tattoo. "A tattoo sounds quite cool, maybe of Dan's face," joked Rupert Grint, 22, when asked what he will do when he no longer has to inhabit the character of Ron, the best friend of Harry, played by Daniel Radcliffe. Grint was speaking ahead of Thursday's world premiere in London of "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One", the penultimate film which, along with next year's second part, will spell the end of the boy wizard's adventures. AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI / FILES AFP

Daniel Radcliffe : Harry Potter

Hij trok eens een parallel tussen het Harry Potter-circus en de maffia: „Als je er eenmaal bij hoort, ben je niet zo snel meer weg.” Voor de 21-jarige Daniel Radcliffe zal het lastig zijn los te komen van zijn rol. Halverwege de cyclus maakte hij al een uitstapje naar het theater om zijn brave imago wat los te weken. Hij stond poedelnaakt op het Londense West End en op Broadway in New York, in het toneelstuk Equus van Peter Shaffer. Als in 2011 het slotdeel van The Deathly Hallows uitkomt, staan er twee nieuwe films met Radcliffe op de rol: het spookmysterie The Woman in Black en de biopic The Journey is the Destination, waarin hij de in Somalië vermoorde kunstenaar-fotograaf Dan Eldon speelt.

Emma Watson: Hermelien Griffel

Het valt nog te bezien of de 20-jarige Emma Watson na ‘Potter’ helemaal los zal gaan, zoals ze onlangs tegenover de Britse tabloid The Sun liet doorschemeren: „Ik wilde dat ik meer stoute dingen had gedaan.” Voorlopig heeft het, net als haar personage Hermelien Griffel, hoogintelligente meisje uit Oxford zich gewoon ingeschreven voor de Amerikaans Columbia University in New York. Daar hoopt ze minder op te vallen dan in Groot-Brittannië Als er dan maar geen modetijdschriften circuleren. Want naast de films, haar studie aan een Britse meisjesschool en veel sporten, had Watson tijd voor modellenwerk voor onder meer Burberry. Voor het nieuwe studiejaar begint doet ze een bijrol in de Monroe-film My Week with Marilyn.

Rupert Grint: Ron Wemel

Dat hij amper acteerervaring had was geen belemmering om Rupert Grint elf jaar geleden te casten als de beste vriend van Harry Potter. Desondanks speelde hij van het drietal tijdens de Harry Potter-jaren het vaakst in andere films. In de kinderfilm Thunderpants (2002), waarin hij vooral zijn Ron Wemel-grijns hoefde te laten zien. En in het aardige coming-of-age-drama Driving Lessons (2006). Hij mocht als tiener uit z’n dak gaan in Cherrybomb (2009), waarin hij naar eigen zeggen „zelfs een soort seksscène heeft”. Volgend jaar zal hij te zien zijn als de eerste Britse skikampioen Eddie ‘The Eagle’ Edwards. Martin Scorsese zou ook al interesse voor hem hebben, als nieuwe muze na Leonardo Di Caprio, al werden die geruchten door de regisseur voorzichtig ontkend. En net als de andere Potter-sterren lijkt Grint zich geen zorgen te maken over het feit dat hij enkele tientallen miljoenen op de bank heeft staan. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet als je die hebt.