Kort nieuws Economie

Loek Hermans stapt op bij MKB

Den Haag, 16 nov. Loek Hermans vertrekt in februari als voorzitter van MKB-Nederland, heeft hij gisteren bekendgemaakt op het jaarcongres van de ondernemersorganisatie. Zijn rol als lijsttrekker voor de VVD bij de Eerste Kamerverkiezingen van volgend jaar legt een te groot beslag op zijn tijd om dat te combineren met het voorzitterschap, zei Hermans. Eigenlijk zou hij in juni 2011 afscheid nemen, aan het einde van zijn tweede termijn van vier jaar. (ANP)

Wolters Kluwer koopt deel LexisNexis

Keulen, 16 nov. Het Duitse onderdeel van uitgeefconcern Wolters Kluwer neemt LexisNexis Duitsland over van Reed Elsevier. Dat heeft Wolters Kluwer vandaag bekendgemaakt zonder financiële details te geven. LexisNexis Duitsland levert juridische informatie aan met name advocaten, overheden en academici. Het bedrijf uit Münster heeft tweehonderd werknemers. Wolters Kluwer hoopt de transactie voor het einde van het jaar af te ronden. (ANP)

Goed derde kwartaal NIBC Bank

Den Haag, 16 nov. NIBC Bank heeft in het derde kwartaal een nettowinst behaald van 20 miljoen euro. Dat is een stijging van 54 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2009. De Haagse zakenbank publiceerde de cijfers vandaag. In de eerste negen maanden van 2010 steeg de nettowinst tot 62 miljoen euro, van 28 miljoen euro winst vorig jaar. (ANP)