Kil en grijs

De bewolking zal de komende dagen overheersen. Het is veelal grijs met hier en daar een beetje motregen. Eerst is het kil met slechts een graad of 6, maar rond het weekeinde wordt het zachter.

Afgelopen nacht was het koud met op veel plaatsen lichte vorst. Tijdens opklaringen met weinig wind werd het gisteravond al snel nevelig en ontstond er lokaal mist. Vanochtend was de mist soms hardnekkig, maar op andere plaatsen brak al snel de zon door. Vanavond trekt de naar oost draaiende wind verder aan, waardoor de vorming van mist wordt tegengegaan. Wel trekken laaghangende wolken voorbij. Het wordt komende nacht ook iets minder koud: veelal 1 tot 3 graden boven het vriespunt.

Morgen begint nog met wat zon, maar in de loop van de dag raakt het overal bewolkt en grijs. Lokaal kan een spatje motregen vallen, maar het blijft overwegend droog. De oostenwind wordt stevig, aan zee kracht 5 tot 6. Met maximaal 5 tot 7 graden blijft het aan de kille kant.

De rest van de week verandert er weinig. De wind blijft uit het oosten waaien en de bewolking overheerst. Soms valt er wat lichte regen of motregen, maar geen grote hoeveelheden.

Tot het weekeinde blijft het kil, daarna gaat de temperatuur een paar graden omhoog.