Huwelijk prins William

Prins William, de oudste zoon van de Britse kroonprins, zal volgend jaar in het huwelijk treden met Kate Middleton. Dat heeft het paleis vanochtend bekendgemaakt.

De 28-jarige William en zijn even oude verloofde ontmoetten elkaar acht jaar geleden toen ze beiden studeerden aan St Andrews University en huisgenoten waren. Geruchten over een op handen zijnde verloving werden de afgelopen maanden steeds sterker, zeker nadat het paar samen naar het huwelijk van een wederzijdse vriend was geweest.

Toch werd nog gevreesd dat de druk van paparazzi te groot zou zijn voor Middleton en haar familie. William en Kate gingen al eens uit elkaar wegens de voortdurende media-aandacht, en zij won een rechtszaak nadat foto’s van haar op weg naar haar werk bij een kledingbedrijf waren gepubliceerd. Inmiddels werkt Kate voor het bedrijf van haar ouders, Michael en Carole, die in Berkshire een postorderbedrijf hebben met spullen voor kinderpartijtjes.

Het paleis meldt dat de prins tijdens een vakantie in Kenia zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd. Hij heeft zijn grootmoeder, koningin Elizabeth, en zijn vader op de hoogte gebracht en toestemming gevraagd aan de vader van Kate.

Het huwelijk zal in de lente of zomer in Londen plaatsvinden, zo meldt het paleis. Meer details volgen op een later moment.