Hoofdredacteur Bicker Caarten verlaat al weer WNL

Michiel Bicker Caarten vertrekt na zes maanden als hoofdredacteur van WNL. Dat heeft de omroep gisteren bekendgemaakt. Volgens voorzitter Fons van Westerloo heeft Bicker Caarten het „prima gedaan”, maar zoekt de omroep een opvolger die voor „meer WNL-signatuur” moet zorgen.

De omroep is voortgekomen uit dagblad De Telegraaf. WNL kreeg een uitzendlicentie omdat het de conservatief-liberale stem in het bestel wilde vertegenwoordigen. Bicker Caarten zei bij zijn aantreden dat hij „geen kopie van de Telegraaf” wilde maken. „De basis van goede journalistiek is vragen stellen en niets als zelfsprekend aannemen. We zenden uit op brede publiekszenders waar we geen hobby’s gaan uitventen.”

Bicker Caarten stampte een journalistieke organisatie uit de grond die sinds september op werkdagen het ontbijtprogramma Ochtendspits en één keer per week actualiteitenrubriek Uitgesproken WNL maakt. Daarin is Hans Wiegel columnist. Bicker Caarten blijft Uitgesproken WNL voorlopig presenteren. Hij wil geen commentaar geven op zijn vertrek. De nieuwe omroepen hebben moeite om een koers te ontwikkelen. Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur van de andere nieuwe omroep PowNed, stapte na drie maanden al op.