Gevonden kaak Aruba mogelijk van Natalee Holloway

Natalee Holloway

Een groepje toeristen heeft afgelopen vrijdag een onderkaak gevonden op het strand van bij het Phoenix Hotel op Aruba. Dat is niet ver van de plek waar Joran van der Sloot naar eigen zeggen resten van het lichaam van Natalee Holloway heeft verborgen. Het OM op Aruba bevestigt dit bericht vanochtend in De Telegraaf. Of de vondst het onderzoek naar de verdwijning van Natalee verder helpt is onzeker. Bij twee eerdere vondsten bleek het om botresten van dieren te gaan.

De onderkaak is dit weekend voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. De Arubaanse politie zegt er in De Telegraaf zeker van te zijn dat de gevonden kaak een mensenkaak is, hoewel het nog onduidelijk is hoe oud de kaak is. Omdat de kaak nog gebitsmateriaal bevat, kan het NFI de gevonden resten gebruiken voor DNA-onderzoek of een vergelijking met de gebitsresten van Holloway.

Justitie op Aruba geeft een persconferentie zodra de resultaten van het NFI-onderzoek bekend zijn. Het is onduidelijk wanneer dat is.

    • Pim van den Dool