Flat New Delhi ingestort: 64 doden

Rescue workers pull out the body of a woman from the remains of a four-story apartment building that collapsed into a mountain of concrete in New Delhi, India, Tuesday, Nov.16, 2010. Dozens were killed and scores of others injured.(AP Photo/Kevin Frayer) Reddingwerkers halen een vrouw onder het puin vandaan. (Foto AP)

Zeker 64 mensen zijn vannacht omgekomen bij de instorting van een gebouw in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi. Tachtig mensen raakten daarbij gewond.

Volgens het Indiase persbureau PTI werd er bovenop het gebouw een illegale vijfde verdieping gebouwd. Onder de slachtoffers zouden hoofdzakelijk familieleden van illegale arbeiders zijn. De Indiase minister van Volksgezondheid sprak het vermoeden uit dat het gebouw bezweken is doordat de fundering was verzwakt door aanhoudende moessonregens.

De eigenaar van het pand, een zakenman uit New Delhi, wordt meervoudige doodslag ten laste gelegd, aldus een politiefunctionaris. Hij is voortvluchtig.

    • Bart Hinke