Barcelona en PSV eens over Afellay

PSV en FC Barcelona zijn het eens geworden over een tussentijdse transfer van middenvelder Ibrahim Afellay. Dat melden de twee voetbalclubs vandaag op hun website. De 24-jarige international zal in januari verhuizen naar Spanje, zodra hij ook persoonlijk heeft getekend bij de ploeg van sterspelers Lionel Messi en Andrés Iniesta.

Afellay zou een contract voor vierenhalf jaar kunnen ondertekenen bij Barcelona. Zijn verbintenis in Eindhoven loopt dit seizoen af. Door zijn overstap in de winterstop kan PSV nog een afkoopsom voor hem krijgen. Het zou daarbij gaan om een bedrag van enkele miljoenen euro’s.

De middenvelder liet zaterdag na de zege op Excelsior (4-2) weten dat hij inmiddels een gesprek heeft gehad met Barcelona-coach Pep Guardiola. Daar hield hij naar eigen zeggen een goed gevoel aan over.

Afellay onderstreepte dat hij zich de komende weken volledig op PSV zal blijven concentreren. „Ik kan de zaken wat dat betreft goed scheiden van elkaar. Ik ben vereerd met de belangstelling van zo’n grote club als Barcelona. En natuurlijk ben ik bereid in januari de overstap te maken. Maar als alles nog niet is afgerond, dan is het nog niet afgerond, en kunnen we nog niet spreken van een akkoord.”

De uit Utrecht afkomstige Afellay begon zijn carrière bij USV Elinkwijk, maar voetbalde op zijn tiende al in de jeugdopleiding van PSV. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op 4 februari 2004 in het verloren bekerduel met NAC. Tien dagen later debuteerde hij in de competitie. Sindsdien won hij met PSV vier landstitels en één KNVB-beker (2005). Hij kwam dertig keer in actie voor het Nederlands elftal, waarin hij twee keer scoorde.

Afellay kan de achttiende Nederlandse voetballer bij FC Barce- lona worden. De laatste speler was Giovanni van Bronckhorst, in 2007. (ANP)