Atleet Haile Gebrselassie blijft toch hardlopen

Na de marathon van New York heeft Haile Gebrselassie zich een aantal keren teruggetrokken in de heuvels rond de Ethiopische hoofdstad Adis Abeba om zich op zijn toekomst als atleet te bezinnen. En hij is tot de conclusie gekomen dat hij zijn loopbaan moet vervolgen tot en met de Olympische Spelen van 2012.

De langeafstandsloper twitterde gisterochtend dat hij zijn besluit om te stoppen, vorige week zondag na de marathon van New York, te impulsief had genomen. Het was een reactie geweest op de domper dat hij in New York moest uitstappen. Gebrselassie was dermate teleurgesteld over het wedstrijdverloop, dat hij tijdens een persconferentie spontaan uitriep dat het mooi was geweest. Hij wilde zich niet langer afmatten om wedstrijden voortijdig te beëindigen.

Daar kwam bij dat Gebrselassie zich schaamde voor de organisatie die hem voor 400.000 dollar startgeld naar New York had gelokt. Eerder dit jaar had hij ook al moeten opgeven in de halve marathon van New York. De Ethiopische langeafstandsloper voelde zich schuldig.

In New York verraste hij zijn manager Jos Hermens met de mededeling. Die wist van niets, maar verklaarde onmiddellijk na de wedstrijd dat hij niet geloofde dat Gebrselassie zou stoppen.

Drie jaar geleden had de Ethiopische atleet tijdens de marathon van Londen ook al geroepen dat hij zou stoppen.