4 redenen om uit te gaan

1 jazzfestival

Jazz International Rotterdam

Rotterdam: diverse locaties. Van 16 t/m 21 nov. www.jazzinternational.nl

Tijdens de 10de editie van het Festival Jazz International Rotterdam zijn er optredens van o.a. Michiel Borstlap Band, Lee Konitz, Cedar Walton, The Mirror Conspiracy, Portico Quartet en Duo Ernst Reijseger. Om 22.00 uur is er in jazzcafé Dizzy een gratis warming-up concert door het René ten Cate Kwartet.

2 theater

Basquiat & Warhol (try-out)

Amsterdam: De Brakke Grond. Tijd: 20.00u. Entree: 8,50-14 euro. www.theaterfrascati.nl

Basquiat & Warhol is geïnspireerd op de vriendschap tussen de neo-expressionistische kunstenaar Jean Michel Basquiat en de pop-artkunstenaar Andy Warhol. Mustafa Stitou (1974, Marokko) schreef de tekst voor deze voorstelling over vriendschap, verbeelding en verraad.

3 muziek

Monster Magnet/Seventh Void

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.15u. Kaarten: 20 euro. www.effenaar.nl

Monster Magnet draait al twintig jaar mee en maakt een combinatie van jaren-70-hardrock, psychedelica, heavy metal en spacerock. Vorige maand verscheen hun achtste album Mastermind. In het voorprogramma staat doom-rockband Seventh Void, met twee leden van Type O Negative.

4 musical

Urinetown

Utrecht: Stadsschouwburg. Tijd: 20.00u. Kaarten: 28-32 euro. www.stadsschouwburg-utrecht.nl

Een absurde musical over een stad in hoge nood: privétoiletten zijn verboden en de toegangsprijs van openbare toiletten is extreem hoog. Dit wordt verteld via veel vrolijke knipogen naar andere musicals. Tournee t/m 13 mrt 2011 (www.musicals.nl/urinetown).