Zo verdedigt een 14-jarig jongetje zijn homoseksualiteit

Graeme Taylor spreekt op zijn 14e al met meer wijsheid en bezieling dan menig politicus. Naar aanleiding van de schorsing van zijn leraar, die een homo-discriminerende leerling de klas uit stuurde, besloot het jongetje op een klasbijeenkomst zijn zegje te doen. Dat hij zelf openlijk homoseksueel is en door de vele pesterijen op zijn negende al probeerde zelfmoord te plegen. Over de verregaande discriminatie tegen homo’s in het dorpje Howell (Michigan), de thuisbasis van de Ku Klux Klan. En hoe vele homo’s daar aan onderdoor gaan.

En hoe.

There’s a silent holocaust out there, in which an estimated six million gay people every year kill themselves. Is this really the environment we want for our school? Do we really want this on our records? - Graeme Taylor, 14, zonder spiekbriefje

http://www.youtube.com/watch?v=-77KOlBWito

    • Peter Zantingh