Zlatan beslist Milanese derby

In de Italiaanse competitie heeft Zlatan Ibrahimovic gisteren de derby tussen Internazionale en AC Milan vanaf de strafschopstip beslist. De Zweed scoorde al na vijf minuten het enige doelpunt nadat hij zelf ten val was gebracht door Marco Materazzi. Milan eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Ignazio Abate na een uur spelen met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Inter kreeg nog de nodige kansen, maar wist niet te scoren. Voor de regerend landskampioen speelde Wesley Sneijder de gehele wedstrijd. Clarence Seedorf, die ook in de basis begon, werd vlak voor tijd gewisseld.

AC Milan gaat in de Serie A aan de leiding met 26 punten uit 12 wedstrijden, op één punt gevolgd door Lazio Roma, dat dit weekend met 2-0 won van Napoli. Inter bezet de vijfde plaats, op zes punten van stadgenoot AC.

In Engeland leed koploper Chelsea een nederlaag tegen Sunderland. Op het eigen Stamford Bridge verloor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 0-3. Onuoha, Gyan en Welbeck maakten de doelpunten. Oud-international Boudewijn Zenden speelde de volledige negentig minuten.

Arsenal nam de tweede plaats over van Manchester United. Everton werd met 2-1 verslagen, waardoor de achterstand op Chelsea nog maar twee punten bedraagt. Robin van Persie kwam niet in actie op Goodison Park. United kwam slechts één punt dichterbij. De ploeg van Edwin van der Sar speelde met 2-2 gelijk tegen Aston Villa. Tot een kwartier voor tijd stond het nog 2-0. Invaller Macheda en Vidic brachten de stand alsnog op 2-2.

In de Duitse Bundesliga won Borussia Dortmund voor de tiende keer deze competitie. Tegen Hamburger SV werd het 2-0 dankzij goals de Japanner Kagawa en Barrios. Bayer Leverkusen won met 0-1 van FC Sankt Pauli en volgt Dortmund op zeven punten.

Bayern München steeg naar de zesde plaats op de ranglijst door een 3-0 overwinning op FC Nürnberg. Twee doelpunten van Mario Gomez en één van Philipp Lahm zorgden voor de overwinning voor de ploeg van trainer Louis van Gaal.

Schalke 04 kwam niet verder dan 2-2 tegen VfL Wolfsburg. Klaas Jan Huntelaar was verantwoordelijk voor de 2-2, al leidde zijn doelpunt tot felle protesten bij Wolfsburg. Bij het controleren van de bal gebruikte Huntelaar zijn arm, maar dit ontging de scheidsrechter. Schalke bezet de zestiende plaats, met tien punten uit twaalf wedstrijden.

In Spanje blijven Real Madrid en Barcelona één punt van elkaar verwijderd. Barcelona won van Villareal, derde in de Primera Division, met 3-1. Real Madrid had het moeilijk tegen Sporting Gijón, maar won desondanks met 1-0. Higuaín maakte het enige doelpunt. (ANP)