Verkeershinder Rotterdam voorbij, Zeeland weer bereikbaar

De problemen op de snelwegen ten zuiden van Rotterdam zijn grotendeels voorbij. Ook Zeeland is weer te bereiken of te verlaten per auto, nadat tijdens de spits vanochtend de Randstad vrijwel onbereikbaar was vanaf Middelburg, Vlissingen en Goes.

Na een aanrijding met zes auto’s op de A15 nabij knooppunt Vaanplein in Rotterdam ontstond er een lange file op de rijbaan vanuit Ridderkerk. Op het hoogtepunt, rond 07.30 uur, stond er 18 kilometer file, meldt de ANWB.

Door de file op de A15 liep het ook vast op de A16 richting Rotterdam. Op een gegeven moment stond er een file vanaf knooppunt Zonzeel, in totaal 23 kilometer. Ook op de A29 Bergen op Zoom-Rotterdam zat het verkeer helemaal vast tussen afrit Numansdorp en knooppunt Vaanplein.

De Vlaketunnel (A58) bij Zeeland is door verzakking van het wegdek dit weekend afgesloten, maar de alternatieve provinciale weg tussen Goes en Putte was vanochtend door een ongeval onbegaanbaar. Een mogelijkheid was omrijden via Antwerpen of de Zeelandbrug, om dan alsnog in de files bij Rotterdam terecht te komen.


Grotere kaart weergeven

    • Bart Hinke