vandaag

In het nieuws:

Afgevaardigden van het IMF, de EU en de Europese Centrale Bank brengen een bezoek aan Athene om de Griekse aanpak van het begrotingstekort te inspecteren. Zij moeten bepalen of het land een derde uitbetaling van 9 miljard euro – onderdeel van de al beloofde lening van 110 miljard – krijgt, of dat eerst extra maatregelen genomen moeten worden.

De Britse vicepremier Nick Clegg is in Nederland, voor een ontmoeting met premier Mark Rutte en vice-premier Maxime Verhagen.

In de Amsterdamse rechtbank wordt het liquidatieproces ‘Passage’ voortgezet. Kroongetuige Peter la S. stopte eerder dit jaar met verklaren, omdat hij als verdachte geen eerlijk proces zou krijgen. Bovendien zou zijn bescherming als getuige niet goed geregeld zijn. Nu heeft hij zijn procedures tegen het OM weer ingetrokken.

In Guinee wordt de uitslag van de presidentsverkiezingen bekendgemaakt. Oud-premier Diallo heeft zijn kleine voorsprong op opponent Conde de afgelopen dagen zien slinken, gisteravond beweerde een van Diallo’s partijgenoten dat er stemfraude is gepleegd. Er wordt gevreesd voor geweld als een van beiden de uitslag niet accepteert.