Sport kort

Rusland prolongeert wereldtitel volleybal, elfde plek Nederland

TOKIO. De Russische volleybalsters hebben gisteren in Japan voor de tweede achtereenvolgende keer de wereldtitel veroverd. Rusland was in de finale met 3-2 te sterk voor olympisch kampioen Brazilië: 21-25, 25-17, 20-25, 25-14 en 15-11. Nederland sloot het WK af met een 3-0 overwinning op Cuba en eindigde op de elfde plaats. Ekaterina Gamova leidde Rusland naar de wereldtitel met 35 punten. Rusland kwam terug van een 2-1 achterstand in sets. In de beslissende vijfde set ging het lang gelijk op. Maar bij een stand van 11-10 liep de Russische ploeg uit naar 14-11, waarna Gamova het wedstrijdpunt benutte. De bronzen medaille was voor Japan. Het gastland versloeg Amerika met 3-2. (ANP)

Veldrijder Nys snelste in Hamme-Zogge

HAMME-ZOGGE. Sven Nys heeft gisteren de derde wedstrijd van de Superprestige in Hamme-Zogge gewonnen. Op het modderige parcours bleef de Belgische veldrijder zijn landgenoot Klaas Vantornout voor. Niels Albert werd derde. Nys doorbrak de zegereeks van Zdenek Stybar. De Tsjechische wereldkampioen won de eerste twee races. Hij was gisteren niet helemaal fit en werd zesde. Nys neemt de leiding in de tussenstand van hem over. (ANP)

Skiër Grange winnaar eerste slalom in WB

LEVI. De Franse skiër Jean-Baptiste Grange heeft gisteren in Levi (Finland) de eerste slalom van het wereldbekerseizoen gewonnen. Grange nam tijdens de eerste run een voorsprong op zijn concurrenten en hield zijn zenuwen in de tweede run in bedwang. De winnaar van de wereldbeker op de slalom in 2009 kwam tot een eindtijd van 1.46,64. De Zweed André Myhrer werd tweede. (ANP)

Pacquiao en Haye veroveren bokstitels

DALLAS. De Filippijn Manny Pacquiao heeft zaterdag de vacante WBC-wereldtitel in het superweltergewicht veroverd. De 31-jarige bokser won na twaalf ronden op punten van de Mexicaan Antonio Margarito. De Brit David Haye verdedigde met succes zijn WBA-wereldtitel in het zwaargewicht. Hij versloeg zijn landgenoot Audley Harrison. (ANP)

Ruiter Houtzager op podium in Oldenburg

OLDENBURG. Marc Houtzager is gisteren derde geworden bij de Grote Prijs van Oldenburg. De Nederlandse springruiter bleef met de pas achtjarige ruin Voltaire ook foutloos in de barrage, maar hij was niet snel genoeg. De overwinning ging naar de Amerikaan Peter Wylde. (ANP)