Söderling wint in Parijs zijn zesde ATP-toernooi

Robin Söderling heeft gisteren het tennistoernooi van Parijs op zijn naam geschreven. De Zweedse tennisser versloeg in de finale de Fransman Gaël Monfils: 6-1 en 7-6. Voor Söderling is het zijn tweede toernooizege van dit jaar, na zijn overwinning in februari in Rotterdam. Hij bracht zijn totaal aantal ATP-titels op zes. Söderling stijgt door zijn overwinning in Parijs naar de vierde plek op de wereldranglijst, zijn hoogste klassering ooit.

Het had echter weinig gescheeld of Söderling had de finale in Parijs gemist. Zaterdag overleefde hij in de halve finale tegen de Fransman Michaël Llodra drie wedstrijdpunten. Söderling was gisteren blij na de gewonnen finale, maar hij had ook te doen met zijn tegenstander Monfils, die in de halve finale de Zwitser Roger Federer had verslagen. „Ik weet hoe moeilijk dat is. Monfils heeft een geweldige week gehad”, verklaarde Söderling.

Monfils verloor vorig jaar ook al in de finale in Parijs. Hij baalde dat hij het opnieuw niet kon afmaken. „Het was een week vol emoties voor mij. Ik heb veel geleerd. Ik was er weer zo dichtbij. Het is teleurstellend dat het dan weer niet lukt. Hopelijk lukt het de derde keer wel”, aldus Monfils.

Igor Sijsling is er niet in geslaagd het challengertoernooi van Aken te winnen. De Nederlander verloor gisteren in de finale van de Jamaïcaan Dustin Brown: 3-6 en 6-7. Sijsling won vorige week nog het toernooi van Eckental en trok zijn goede vorm door in Aken. (ANP)