Recordaantal van 3,4 miljoen moslims loopt Hajj

Muslim pilgrims perform the walk around the Kaaba (Tawaf) at the Grand Mosque in the Saudi holy city of Mecca early morning on November 9, 2010. The Kaaba, Islam's holiest site which stands in the centre of Mecca's Grand Mosque, contains the holy Black Stone which is believed to be the only piece remaining from an altar built by Abraham. AFP PHOTO/MUSTAFA OZER (Photo credit should read MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images)

Een historisch hoog aantal van 1,8 miljoen moslims is vandaag in het Saoedische Mekka begonnen aan de Hajj, de jaarlijkse pelgrimstocht waaraan een gezonde moslim minstens één keer in zijn leven moet deelnemen. Naar verwachting sluiten nog 1,6 miljoen Saoediërs die in de buurt van Mekka wonen zich bij de pelgrimage aan, wat het totaal aantal deelnemers op 3,4 miljoen brengt. Een record, volgens Saoedische officials. De Hajj duurt in totaal vijf dagen.

De mensenmassa in Mekka is altijd goed voor mooie plaatjes. Een selectie:

    • Pim van den Dool