PSV koploper na eenvoudige zege op Excelsior

PSV heeft zaterdagavond de koppositie in de eredivisie overgenomen van FC Twente. De ploeg uit Eindhoven versloeg op eigen veld Excelsior met 4-2, terwijl koploper en landskampioen FC Twente met 2-1 van NAC Breda verloor.

PSV verdedigt komende zaterdag zijn koppositie in de uitwedstrijd tegen Ajax. De nummer drie uit de eredivisie heeft zes punten minder.

PSV kwam tegen Excelsior met 1-0 achter door een doelpunt in de zesde minuut van Daan Bovenberg. Het verzet van de Rotterdamse ploeg brak na twintig minuten. Eerste scoorde Jeremain Lens vervolgens Wilfred Bouma. Na de rust voerden Ola Toivonen en Marcelo de score op. Tussendoor deed Guyon Fernandez nog iets terug.

Voor het eerst dit seizoen werd een duel afgelast in de eredivisie. Door noodweer in Limburg kon het duel tussen Roda JC en FC Utrecht zaterdag niet doorgaan. Willem II en De Graafschap moesten hun onderlinge treffen vrijdag bij 0-0 door het slechte weer staken.

FC Groningen verzuimde de derde plaats over te nemen van Ajax. Het elftal van coach Pieter Huistra was kansloos bij Heracles Almelo (3-0). De doelpunten van Heracles kwamen op naam van Emiliano Armenteros, Everton en Mark Looms.

ADO Den Haag leek bij NEC op weg naar weer een overwinning. De Nijmegenaar Nathaniel Will schoot in de eerste helft ADO te hulp door uit een voorzet van Wes-ley Verhoek de bal in eigen doel te glijden. Verdediger Ramon Zomer maakte in de slotfase 1-1.

Onderin vocht Feyenoord zich voor eigen publiek naar een punt tegen SC Heerenveen (2-2). De Rotterdammers kwamen op voorsprong door Luc Castaignos. Heerenveen sloeg terug door doelpunten van Mika Väyrynen en Viktor Elm. Negen minuten voor het einde slaagde Feyenoord er alsnog langszij te komen. Pedro Cabral scoorde op schitterende wijze.

Vitesse versloeg VVV Venlo. Het degradatieduel werd met maar liefst 5-1 gewonnen.