Poëtische film over de elasticiteit van de tijd

dvd

Days of Being Wild, Wong Kar Wai. Met: Leslie Cheung, Maggie Cheung, Andy Lau. ***

Days of being Wild is de film waarin Wong Kar Wai (In The Mood for Love, 2046) zijn kenmerkende stijl vond: traag, poëtisch, melancholiek, aanlokkelijk glamoureus, een beetje saai en een tikje gelikt. Yuddy is een jonge adonis, die zich niet kan binden aan één vrouw. De enige vrouw om wie hij werkelijk geeft, is zijn moeder, die hij nooit heeft gekend. Als hij haar voor het eerst opzoekt in Manilla, haalt zijn achteloze levenswijze hem in. Days of Being Wild is ook een film over de elasticiteit van de tijd. Er is de tijdsbeleving van verliefde minnaars en extase, van rouw, van intens verdriet en hopeloos verlangen – al die verschillende belevingen van de tijd probeert de regisseur, met hulp van zijn vaste cameraman Christopher Doyle, met wie hij hier voor het eerst samenwerkt, te vangen.

Peter de Bruijn

    • Peter de Bruijn