Path: Facebook, maar dan écht sociaal

Path

We zitten allemaal op Hyves, Facebook en Twitter, maar volgens Path was er ruimte voor nog een sociaal netwerk. Of nee, dit is een ‘persoonlijk netwerk’, zeggen ze. Persoonlijk, omdat dit het eerste sociale platform is waar alleen je beste vrienden bij kunnen: je kunt er maximaal vijftig hebben en moet dus kieskeurig zijn. Een goede reden om je baas niet toe te laten en je moeder wijs te maken ‘dat je lijstje helaas al vol was’ - om vervolgens tegen dat selecte groepje écht te kunnen zeggen wat je op je hart hebt.

Waarom precies vijftig? Omdat dat het maximaal aantal sociale relaties is dat een mens kan onderhouden, volgens hoogleraar evolutionaire psychologie Robin Dunbar.

Kort gezegd is Path een dienst om foto’s met vrienden te delen en mensen, plaatsen en dingen daarop te taggen. Je vrienden kunnen je foto’s Liken zoals ze op Facebook ook kunnen.

Path heeft op Twitter al ongeveer 1600 vrienden te veel.

    • Peter Zantingh