Paarden gered van wassend Maaswater

De boer zal de paarden zelf redden. Foto WFADe boer zal de paarden zelf redden. Foto WFA

Update (11.55u): paarden alweer op het droge, meldt NOS.

In het buurtschap Rijkel bij Beesel (Limburg) zijn vanochtend negen paarden in nood geraakt door het stijgende Maaswater, meldt ANP. Volgens de brandweer staan ze op een kluitje op een ondergelopen landtong.

De eigenaar draagt zelf zorg voor een goede afloop, meldt dagblad De Limburger. De brandweer kan momenteel niets doen voor de paarden, die tot hun knieën in het water staan. Naar verwachting bereikt de Maas morgen zijn hoogste waterstand.

De situatie doet denken aan de onfortuinlijke paarden in een weiland in het Friese Marrum, die in november 2006 ingesloten raakten. De spectaculaire reddingsactie door enkele plaatselijke amazones kwam onlangs opnieuw onder de aandacht, tijdens de uitvaart van Harry Mulisch. De schrijver was destijds zeer ontroerd door de beelden, die de wereld overgingen.

    • Bart Hinke