op nrcnext.nl

Snorren voor het goede doel

De snor is tegenwoordig het ‘roze strikje’ van de man: oktober was borstkankermaand, november – in Movember omgedoopt – is de maand tegen prostaatkanker. Vorig jaar zamelden meer dan 950 Nederlandse ‘Mo Bros & Sistas’ ruim 45.000 euro in voor onderzoek naar prostaatkanker. Nu doen al ruim 1.500 mensen mee. Hoe? Door je te laten sponsoren voor het laten groeien van een ‘moustache’.

Grensconflict door Google

Een foute grensaanduiding in Google Maps en Earth heeft gezorgd voor diplomatieke spanningen in Latijns-Amerika. Nicaraguaanse militairen vielen Costa Rica binnen, omdat de Googlekaarten aangaven dat het land bij Nicaragua hoorde. Het gevolg: troepenopbouw aan beide kanten.

Sterke arm & electropop

Popjournalist Job de Wit zoekt wekelijks een bijzondere videoclip uit. Deze week: stomende electropop van Chromeo.