NRC is dikker en spannender

Vandaag hebt u een wat andere krant in handen. Enkele pagina’s dikker, anders ingedeeld, met nieuwe rubrieken en nieuwe columnisten.

Voortaan werken we op pagina drie het nieuwsonderwerp van de dag stevig uit. Vandaag gaan we dieper in op de kwestie-Lucassen en de coalitie. Morgen kan het de G20 zijn of een analyse van de kunstsubsidies. Elke dag maken we hier de journalistieke productie die het handelsmerk van NRC moet zijn. Grondige, genuanceerde, betrouwbare en spannende journalistiek over een thema dat ertoe doet.

Rechts, op pagina drie, komen dus de feiten. Links, op pagina twee, de meningen. Daar vindt u de hoofdredactionele commentaren en de heerlijke Fokke & Sukke met hun dwarse kijk op de actualiteit. Daarnaast selecteert de redactie op pagina twee elke dag een markant achtergrondverhaal. Vandaag handelt dat over taal en relaties. Morgen kan het een profiel of een fotopagina zijn. En onderaan vindt u een knipoog.

We laten u niet alleen op een andere manier ‘in de krant stappen’, we leiden u er ook op een andere manier uit. We breiden de populaire Achterpagina uit – de plek met nieuwtjes die u niet noodzakelijk moet maar wel graag wilt weten – en brengen twee vaste mediapagina’s. U vindt er de televisiegegevens en kijktips en ook het medianieuws. NRC wil de mediasector , die volop in beweging is, nadrukkelijker volgen.

De dagelijkse beurskoersen – in ons geval achterhaalde middagkoersen – vallen weg. Op zaterdag brengen we ze wel uitgebreid.

Nieuwe columns zullen NRC Handelsblad nog meer in het centrum van het debat plaatsen. Twee gezichtsbepalende economieredacteuren, Maarten Schinkel en Menno Tamminga, geven vanaf vandaag dagelijks hun visie op de Nederlandse en de internationale economie. Analyserend als het kan, commentariërend als het moet.

Op de vernieuwde opiniepagina ten slotte laten we vanaf deze week drie Kamerleden-met-een- mening in het strijdperk treden. Elke woensdag zullen daar afwisselend Femke Halsema (GroenLinks), Martin Bosma (PVV) en Ton Elias (VVD) de pen voeren. Iemand uit een oppositiepartij, uit de gedoogpartij en een regeringspartij.

Een krant die de snel veranderende wereld dagelijks wil vatten, past zich aan. Dat kan niet anders dan in dialoog met de lezer. We horen graag wat u van deze nieuwe accenten denkt. Laat het ons weten op hoofdredactie@nrc.nl. Eind deze week publiceren we een selectie van uw reacties.

PETER VANDERMEERSCH

Hoofdredacteur

    • Peter Vandermeersch