Nader bekeken

Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic, Robin Söderling, Andy Murray, Tomas Berdych, David Ferrer en Andy Roddick. Zij nemen vanaf zondag deel aan de ATP World Tour Finals, het officieuze WK van het tennis. Titelhouder Nikolai Davidenko staat niet op de deelnemerslijst; de Rus bezet momenteel de 22ste plaats op de wereldranglijst. Een goede graadmeter was afgelopen week het toernooi van Parijs, dat Söderling gisteren op zijn naam schreef. De Zweedse tennisser versloeg in de finale Fransman Gaël Monfils: 6-1 en 7-6. Voor Söderling is het zijn tweede toernooizege van dit jaar, na zijn overwinning in februari in Rotterdam. Hij bracht zijn totaal aantal titels daarmee op zes. Söderling stijgt door zijn overwinning in Parijs naar de vierde plek op de wereldranglijst, zijn hoogste klassering ooit. Het had echter weinig gescheeld of Söderling had de finale in Parijs gemist. Zaterdag overleefde hij in de halve finale tegen Fransman Michaël Llodra drie wedstrijdpunten. Roger Federer werd in de halve finale door Monfils uitgeschakeld. Nadal liet verstek gaan wegens een peesontsteking in zijn linkerarm.