Kort nieuws voorpagina

VS ontwikkelen plan voor eind van missie Afghanistan

Rotterdam, 15 nov. De Amerikaanse regering heeft een plan ontwikkeld voor vermindering van de buitenlandse troepen in Afghanistan, tot het einde van de vechtmissie in 2014. Anonieme functionarissen meldden gisteren aan The New York Times dat de Verenigde Staten het plan zullen presenteren op de NAVO-top, later deze week in Lissabon. De afbouw in Irak zou als blauwdruk gelden voor die in Afghanistan. Pagina 8

Cruijff: oud-spelers in ledenraad Ajax

Rotterdam, 15 nov. Johan Cruijff roept bekende oud-spelers van Ajax op zich beschikbaar te stellen voor de ledenraad van de club. De oud-Ajacied doet dat vandaag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Hij noemt namen van oud-spelers als Marco van Basten, Frank Rijkaard en Marc Overmars. Op 14 december is de verkiezing van de nieuwe ledenraad. Pagina 13

Piraten laten Brits paar na jaar vrij

Londen, 15 nov. Het Britse echtpaar Chandler is gisteren na ruim een jaar door Somalische piraten vrijgelaten. Het paar maakte een wereldreis per zeiljacht. Of er losgeld is betaald, is niet bekendgemaakt. Pagina 7

Bloemendaal heeft de rijkste inwoners

Amsterdam, 15 nov. De rijkste Nederlanders wonen in de gemeente Bloemendaal, de armste in Pekela. Dit blijkt uit een studie over 2008 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de provincie Noord-Holland is het gemiddelde inkomen per inwoner sowieso in veel gemeenten hoog. Pagina 13

Mogelijk snel weer bouwstop in Israël

jeruzalem, 15 nov. De Israëlische regering zal waarschijnlijk deze week een Amerikaans voorstel inwilligen voor een stop van negentig dagen op de bouw in sommige nederzettingen in bezet gebied. De stop moet leiden tot nieuwe vredesgesprekken met de Palestijnen. Pagina 8

F1: coureur Vettel jongste kampioen

Rotterdam, 15 nov. De Duitse autocoureur Sebastian Vettel (23) is gisteren in Abu Dhabi de jongste wereldkampioen in de Formule 1 geworden. Zijn team Red Bull had al eerder de constructeurstitel gewonnen. Pagina 14