Kort nieuws Media

Reclameborden voor biermerk weg

Utrecht, 15 nov. Bierbrouwer Heineken heeft reclameborden langs de velden van sportvereniging Kampong in Utrecht moeten weghalen, omdat te veel minderjarigen met de bierreclame werden geconfronteerd. Ouders hadden een klacht daarover ingediend bij de Reclame Code Commissie. Die besliste dat de klacht gegrond was, omdat meer dan 25 procent van het publiek op sommige tijdstippen uit minderjarigen bestaat. (ANP)

Protest tegen kunstbezuinigingen op tv

Door een onzer redacteuren

Hilversum, 15 nov. Omroepen AVRO, VPRO, VARA en NTR doen op maandagavond 22 november rechtstreeks op televisie verslag van de manifestatie ‘Leve de beschaving’ in Amsterdam. Deze protestavond staat in het teken van de bezuinigingen op kunst en cultuur die het nieuwe kabinet wil doorvoeren. Initiatiefnemers zijn vakbond FNV KIEM en cabaretier Freek de Jonge, die de avond presenteert met VARA-dj Giel Beelen.

‘Krant onder druk door applicaties’

Monaco, 15 nov. De verkoop van dagbladapplicaties voor bijvoorbeeld de iPad gaat ten koste van de verkoop van de papieren krant. Dat zei James Murdoch, hoofd van de activiteiten van uitgeefconcern News Corp in Europa en Azië. „Het probleem van de ‘apps’ is dat ze veel meer impact hebben op het papieren product dan een website. De applicaties zijn daardoor veel bedreigender voor de verkoop van de papieren krant”, aldus Murdoch. News Corp is eigenaar van de Britse kranten The Times, Sunday Times en News of The World. (Reuters/ANP)

Tv-portretten van zangers als vaklui

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 15 nov. Zingen is de naam van een nieuwe zesdelige tv-serie van de VPRO waarin zangers en zangeressen uit verschillende muziekgenres worden geportretteerd als vakmensen. De door Jan Eilander samengestelde reeks moet een impressie geven van het dagelijks leven van kleinkunstenaars Thomas Acda en Paul de Munnik, operazangeres Charlotte Margiono, Moke-zanger Felix Maginn, Karin Bloemen, musicalster Henk Poort en jazz-zangeres Denise Jannah. De serie is te zien vanaf 9 januari 2011.