Kort nieuws Economie

BHP Billiton trekt bod op Potash in

Londen, 15 nov. Het Brits-Australische mijnbouwbedrijf BHP Billiton heeft gisteren het vijandige bod op de Canadese fabrikant van meststoffen Potash ingetrokken. BHP Billiton bood ongeveer 40 miljard dollar (ruim 29 miljard euro) voor Potash. ’s Werelds grootste meststoffenfabrikant wees het bod af omdat het geen recht zou doen aan de huidige waarde of het groeipotentieel van het bedrijf. (ANP)

TMG koopt weer bedrijf sociale media

Amsterdam, 15 nov. Telegraaf Media Groep (TMG) neemt een belang van 40 procent in GroupDeal, een website die hoge kortingen geeft op producten of diensten, mits zich voldoende kopers verzamelen. Eerder deze maand nam TMG de socialenetwerksite Hyves over. TMG was al eigenaar van de website GeenStijl. (ANP)

Ex-vakbondsman Verhoeven overleden

Sterksel, 15 nov. Oud-bestuurder Ad Verhoeven van de vakcentrale MHP is gisteren op 61-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Sterksel. Verhoeven was tussen 1998 en 2008 voorzitter van de MHP, de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel. Daarvoor was hij lange tijd onderhandelaar bij vakbond De Unie. Verhoeven was al enige tijd ernstig ziek. Bij zijn afscheid van de MHP werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (ANP)

Economie Japan groeit opnieuw

Tokio, 15 nov. De Japanse economie is in het derde kwartaal van 2010 voor het vierde achtereenvolgende kwartaal gegroeid. Tussen juli en september bedroeg de groei 3,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldde de Japanse overheid vandaag. Vooraf ging men uit van een lichtere stijging van 2,5 procent. (ANP)