Kort nieuws Binnenland

Schiedam wil geen ‘Hoerenbal’ in homocafé

Schiedam, 15 nov. Schiedam weigert een ontheffing te geven aan het jaarlijkse ‘Hoerenbal’ in de stad. Dat homofeest staat gepland eind november in homocafé De Melodybar. De gemeente meent namelijk dat het bal, waarop tientallen travestieten acte de présence geven, prostitutie verheerlijkt. Volgens café-eigenaar Jeroen van Prooijen heeft het feest niks te maken met prostitutie of seks. De gemeente liet gisteravond in een reactie weten niets te willen verbieden. Ze weigerde een ontheffingsaanvraag „omdat we de naam van het evenement niet bij onze stad vinden passen”. (ANP)

Stroomstoring bij Rotterdamse Kuip

Rotterdam, 15 nov. Iets meer dan 2.500 huishoudens in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde hebben gisteravond door een defecte kabel vier uur lang zonder stroom gezeten. Dat meldde netbeheerder Stedin. De storing trof ook stadion de Kuip. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd van Feyenoord tegen SC Heerenveen viel de helft van de lichtmasten uit. De wedstrijd werd uitgespeeld. (ANP)

Dode in A’dam na schietpartij

Door onze Amsterdamse redactie

Amsterdam, 15 nov. Een 21-jarige man is gisteravond doodgeschoten in Amsterdam Zuidoost. De politie is nog op zoek naar twee verdachten, die na de schietpartij op de vlucht sloegen. Het slachtoffer,een bekende van de politie, overleed ter plekke.