Kalm weer

Na een lange periode met wisselvallig herfstweer volgt deze week een kalm weertype. De temperatuur zakt iets en als woensdag de wind merkbaar aantrekt, voelt het ronduit koud aan.

Vanavond klaart het verder op en bij een vrijwel wegvallende wind koelt het landinwaarts af tot rond het vriespunt. In de loop van de nacht ontstaat op veel plaatsen mist of bewolking.

Nevel, mist en laaghangende bewolking zijn morgen erg hardnekkig. Er zullen regio’s zijn waar het aan het begin van de middag nog altijd grijs is. Het blijft wel droog en er staat weinig wind. Daar waar de zon al snel weet door te breken, kan het 8 of 9 graden worden. Blijft het de hele dag grijs, dan komt de maximumtemperatuur niet veel hoger dan een graad of 5. Ook in de nacht naar woensdag kan het lokaal een graadje vriezen. Overdag trekt de oostelijke wind aan waardoor de 6 graden die we op de thermometer aflezen veel kouder zal aanvoelen. Ruimte voor de zon is er nauwelijks, de bewolking overheerst.

Na woensdag blijft het somber herfstweer. Soms valt er een klein beetje regen of motregen, maar over het algemeen is het droog.

Door de hardnekkige bewolking verlopen de nachten over het algemeen vorstvrij, terwijl het overdag niet veel warmer wordt dan 5 tot 8 graden.