Feyenoord schiet weinig op met remise in Kuip

Feyenoord en sc Heerenveen hebben gisteren in de Kuip met 2-2- gelijkgespeeld. Feyenoord, dat op een teleurstellende veertiende plaats in de eredivisie staat, schoot weinig op met de puntendeling.

Trainer Mario Been van Feyenoord beseft dat zijn club veel te laag staat. „We moeten heel snel weg uit die onderste regionen”, erkende Been na afloop van het duel. „We pakken in de thuiswedstrijden echter te weinig punten. We hadden vorig week tegen Roda JC en nu tegen Heerenveen gehoopt op drie punten met de steun van ons publiek. Een overwinning heeft er in beide duels in gezeten, maar we moeten genoegen nemen met twee keer een gelijkspel.”

Been sprak van een sterke eerste helft van zijn ploeg. „Maar met 1-0 bij de rust deden we onszelf tekort. In de tweede helft moesten we het initiatief aan Heerenveen laten. We hadden moeite met hun spel vanaf de vleugels. Na 1-1 liepen we bijna alleen nog maar achteruit. We riepen het onheil over onszelf af. Uiteindelijk mag je nog blij zijn met 2-2. Het verschil tussen onze eerste en tweede helft was veel te groot.”

Voorafgaand aan het duel was er een eerbetoon aan ‘oer-Feyenoorder’ Fred Blankemeijer, die vorige week overleed op 84-jarige leeftijd. Tijdens de minuut stilte, met beide ploegen verzameld rond de middencirkel, toonden oud-spelers Rinus Israel, Wim Jansen en Sjaak Troost op het veld een grote foto van Blankemeijer.

Na de ode aan de clubman begon Feyenoord voortvarend aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam in de elfde minuut op voorsprong. Doelman Kevin Stuhr-Ellegaard kon een schot van Georginio Wijnaldum onvoldoende verwerken, waarna Luc Castaignos de openingstreffer maakte.

Ook Heerenveen viel bij vlagen aan. Vooral Roy Beerens was moeilijk af te stoppen voor de defensie van Feyenoord. Van Oussama Assaïdi ging eveneens dreiging uit. Mika Väyrynen herstelde na rust het evenwicht: 1-1. Heerenveen ging na de gelijkmaker op jacht naar de zege. Met enkele sterke ingrepen hield aanvoerder Ron Vlaar Feyenoord aanvankelijk overeind. Maar in de 75ste minuut moest Vlaar zich bij een goed uitgespeelde aanval van de bezoekers gewonnen geven. Viktor Elm scoorde op aangeven van Väyrynen: 1-2. Invaller Jerson Cabral voorkwam zes minuten later met een fraaie treffer een nederlaag: 2-2. (ANP)