En dit zijn dan de Mama Grizzlies

Nog niet zo lang geleden was je als Republikeins Congreslid van geslacht waarschijnlijk man en gold je met een leeftijd van vijftig jaar nog als “fresh newcomer”. Dat is verleden tijd, zie bijvoorbeeld deze fotoserie.

Versgekozen Republikeins Congreslid Kristie Noem (Foto Reuters)Versgekozen Republikeins Congreslid Kristie Noem (Foto Reuters)

In de campagne voor de Congresverkiezingen lanceerde Sarah Palin het begrip Mama Grizzly: een sterke vrouw met de hardheid van een roofdier. Letterlijk soms, zoals zakenvrouw en handboogschutter Kristie Noem, die Sarah Palin naar de kroon steekt als het gaat om de elandenjacht. Of de nog kinderloze Jaime Herrera, door deze blogger in mei al gesignaleerd en ‘hot’ bevonden:

Not “hot for a politician” (i.e., not hot) hot, but broadcast babe hot (i.e., hotter than hot).

    • Bart Hinke