En dit gebeurde ook nog in het weekend

Feyenoord heeft zaterdag afscheid genomen van clubicoon Fred Blankemeijer. Spelers, trainers, stafleden en supporters van de volksclub vormden een erehaag bij de aankomst van de rouwstoet voor crematorium Rotterdam. De clubman overleed op 84-jarige leeftijd aan een longontsteking. Een van de meest indrukwekkende toespraken tijdens de crematieplechtigheid was die van Ajax’ teammanager David Endt. Endt noemde Blankemeijer „een groots ambassadeur, niet alleen van Feyenoord maar ook van de pure geest van de sport”. Gisteren werd, voorafgaand aan het duel Feyenoord-Heerenveen, een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Blankemeijer.

De Engelse bondscoach Fabio Capello heeft gisteren zijn spelers opgeroepen van de alcohol af te blijven. De Engelse internationals worden vaak met een slok op gesignaleerd in het nachtleven. „Als een speler veel drinkt, wordt zijn carrière korter”, zo waarschuwde Capello. Recent doken foto’s op van Gareth Barry, Joe Hart en Adam Johnson, die zich uitleefden op een studentenfeestje in Schotland.

De Italiaanse politie heeft deze week het huis van de Oekraïense wielrenner Jaroslav Popovitsj in Toscane doorzocht. Dat meldde de krant La Gazzetta dello Sport zaterdag. De actie zou zijn uitgevoerd in het kader van het grootschalige dopingonderzoek in Italië onder leiding van openbaar aanklager Benedetto Roberti.

Bastian Schweinsteiger van Bayern München heeft Javier Pinola van FC Nürnberg ervan beschuldigd naar hem gespuugd te hebben. Gisteren na de eerste helft van het duel tussen Bayern en Nürnberg zou het in de catacomben zijn gebeurd. „Het getuigt van weinig respect”, aldus het slachtoffer. De Duitse bond start een vooronderzoek.

De Asian Games, die vrijdag van start gingen in het Chinese Guangzhou, trekken te weinig toeschouwers. Hoewel de tribunes bij het zwemmen redelijk gevuld waren, kwam er bij cricket en wushu (gevechtskunst) vrijwel niemand opdagen. Duizenden relaties van bedrijven lieten verstek gaan.