Het beste van Google Street View

Sinds 2007 is Google bezig wereldwijd zoveel mogelijk straten te fotograferen. Om ervoor te zorgen dat surfers gemakkelijk de weg kunnen vinden of een stad kunnen bekijken waar ze niet fysiek aanwezig zijn. Maar de videowagen van Google Street View die op willekeurige momenten foto’s maakt, legt natuurlijk alles vast wat er op straat gebeurt. Kunstenaar Jon Rafman struinde over het internet en verzamelde de meest opmerkelijke streetviewfoto’s.

Op zijn site legt hij uit wat waarom hij Google Street View zo fascinerend vindt:

,,The world captured by Google appears to be more truthful and more transparent because of the weight accorded to external reality, the perception of a neutral, unbiased recording, and even the vastness of the project. With its supposedly neutral gaze, the Street View photography had a spontaneous quality unspoiled by the sensitivities or agendas of a human photographer.”

    • Pim van den Dool