Battle of the Suits #001 - Rutte vs. Clegg

Premier Rutte - vicepremier Glegg: 1-0 (klik door voor grotere foto)Premier Rutte - vicepremier Glegg: 1-0 (klik door voor grotere foto)

In de rubriek ‘Battle of the Suits’ op nrc.nl worden foto’s van bekende personen door een expert voorzien van commentaar. Vandaag beoordeelt Sander Lusink - directeur marketing en communicatie bij de bekende herenmodezaak Oger - de pakken van premier Mark Rutte en de Britse vicepremier Nick Clegg, die elkaar vanmorgen in Den Haag ontmoetten. Wie draagt het beste pak en waarom?

Sander Lusink:

“Wat meteen opvalt is het verschil in gebruik van kleur. Rutte gebruikt natuurtinten, die zijn modieus en afgezwakt zoals de mode nu aangeeft. Het komt niet te streng over.

Bij Clegg zie je meteen dat hij zich aan de oude waarden houdt: een blauw pak met een knalrode das om power en overwicht uit te stralen. Je kunt zeggen dat Rutte mooi zichzelf blijft.

Je ziet ook dat Rutte een slankere snit gebruikt, dit zie je aan de pijpen van de broek en aan de prachtige rollende revers waarmee de derde bovenste knoop wordt gecamoufleerd, je kunt spreken van een 2 and-a-halve button.

Bij Clegg is de snit wat conservatiever, dit is te zien aan de scherpe knik in zijn revers en de wat wijde en iets te lange broekspijpen.

Aan de andere kant zou Rutte - wij zijn trots dat we hem mogen kleden in Napolitaans maatwerk - wel iets vaker naar de stomerij mogen. Bij Clegg ziet de broek er onberispelijk uit zonder kreukels.”

Conclusie van nrc.nl: Rutte-Clegg 1-0.

    • Ward Wijndelts