4 redenen om tv te kijken

1 scifi

Flight of the Navigator

RTL8, 20.30-22.05u.

Aardig sciencefictionavontuur voor kinderen. Twaalfjarig jongetje maakt sprong in de tijd en trapt gein met een robot in een wereld van opdringerige grote mensen. (Randal Kleiser, 1986).

2 finale

Benelux’ next topmodel

RTL5, 20.30-22.00u.

De Vlaams-Nederlandse versie van Next Top Model is altijd een stuk knulliger dan het Amerikaanse origineel: van de hoofdsponsor (C&A versus make-upmerk Covergirl) tot de juryleden (zelfbenoemd überstylist Bastiaan van Schaik versus de excentrieke Jay Alexander) en de presentatie (Daphne ‘pauze’ Deckers versus Tyra Banks). Maar een kniesoor die daarop let. De live finale gaat tussen Alix, Renée, Melissa en Marjolein.

3 Randstad

Tegenlicht: Nederland op de tekentafel

Ned. 2, 20.55-21.50u.

De stedeling in Nederland lijkt vergeten dat het ommeland meer is dan een plek waar op zaterdagmiddag doorheen gefietst kan worden. De stad krijgt meer mensen, meer geld en meer aandacht. De afgelopen 60 jaar zijn de plattelandsregio’s ten prooi gevallen aan snelle verstedelijking en planologische dwalingen in de landbouw. Afl.: De verkenners.

4 docu

Anker & Anker

Ned.2, 23.00-23.55u.

Tweede deel van een drieluik over de advocatenbroeders Wim en Hans Anker. De uitzending begint op de vergadering waarin de zaak wordt besproken van een jonge studente die tot twee keer toe haar baby’s direct na de bevalling om het leven heeft gebracht. De babylijkjes zijn net ontdekt en de pers zit er bovenop.