Waarom ‘Congrats Manny’ vanmorgen trending is op Twitter

De Filippijn Manny Pacquiao (wiki) heeft zich afgelopen nacht ‘extra’ legendarisch gemaakt door als eerste mens wereldkampioen boksen in acht verschillende gewichtsklassen te worden. Hij versloeg (met gemak, lees hier een verslag van de wedstrijd per ronde) de grotere en zwaardere Mexicaan Antonio Margarito (wiki).

Antonio Margarito in de tiende ronde, afgelopen nacht. Foto APAntonio Margarito in de tiende ronde, afgelopen nacht. Foto AP

Het wereldkampioenschap superweltergewicht van de WBC werd door veel twitterende mensen gevolgd: niet alleen ‘Congrats Manny, maar ook ‘FILIPINO PRIDE’, ‘Pacquiao-Margarito’, ‘#pacquiao’ en ‘#margarito’ zijn trending topics vanmorgen.

Hoewel Pacquiao de grote favoriet was, viel het gevecht hem niet mee. “He’s strong. I never expected him to be as strong as he was. He’s a very tough fighter. I can’t believe he took all those punches”, aldus de Filippijn.

Manny Pacquiao, kort na afloop van de laatste ronde. Foto APManny Pacquiao, kort na afloop van de laatste ronde. Foto AP

    • Ward Wijndelts