Gadgetsint: t-shirt met ingebouwde synthesizer

Schermafbeelding-2010-11-14-om-23.15.30Tip voor de nerdy Sinterklaas: dit Synth Shirt van ThinkGeek met ingebouwde synthesizer en keyboard. Voor dertig dollar draag je een virtueel muziekinstrument op de borst dat acht tonen tegelijk kan weergeven van vijf verschillende samples. Er is ook een variant te koop met gitaargeluiden en een drumcomputer.  Het geluid wordt weergegeven door een draagbaar versterkertje dat je aan je riem klikt. Dat werkt op 4 AAA-batterijen en zorgt voor behoorlijk wat herrie, getuige de videoclip hieronder. Alle elektronica is te verwijderen zodat je het t-shirt ook af en toe kunt wassen. Op de hand, om die mooie print niet te bederven.

De voorinschrijving van het Synth Shirt is begonnen maar de daadwerkelijke verkoop begint op 30 november. Een geïnteresseerde koper meldt dat het shirt door ThinkGeek alleen in de US bezorgd wordt, maar het bestelformulier lijkt toch gewoon internationale zendingen te dekken.

Kan Syntherklaas niet zolang wachten dan is een klassiek LightShirt met ingebouwde equalizer wellicht een alternatief. Of anders dit jasje waar de koptelefoons zijn verwerkt in de veters van de capuchon.

    • Marc Hijink