selectie zaterdag

praatprogramma

Rondom 10. Ghislaine Plag leidt een discussie over de kosten van de gezondheidszorg. Hoe blijft die betaalbaar: moet het pakket uitgekleed worden of moet het systeem op de schop? Ned.2, 21.10-22.00u.

informatief

Zembla: Fosfor aan de Schelde. Aan de monding van de Schelde, bij Vlissingen, staat een fosforfabriek. Uit onderzoek zou blijken dat dit bedrijf al bijna twintig jaar giftige stoffen uitstoot. De provincie Zeeland, verantwoordelijk voor de volksgezondheid en het milieu, blijkt al jaren onwetend.Ned.2, 22.35-23.20u.

documentaire

360° - Geo Reportage: Das Whisky-Geheimnis von Islay. Dankzij de aanwezigheid van zuiver water, turf, jodium en dorstige bewoners telt het Schotse eiland Islay acht whiskystokerijen. Film over de wedergeboorte van het merk Bruichladdich. Het bedrijf ging in de jaren 90 failliet, waarna een nieuwe eigenaar er een kwaliteitsmerk van maakte. Arte, 19.30-20.15u.

amusement

Chabada. Chansons van zangers en zangeressen over liefde en begeerte. Met o.a. Michel Sardou, Sofia Essaïdi en Zanini. TV5, 21.01-22.55u.

Neil Diamond. Na Elton John en Robert Plant is deze zaterdag Neil Diamond aan de beurt. Eerst een documentaire over zijn leven en carrière, om 0.15u een registratie van zijn Electric Proms-concert van 30 oktober en om 1.15u een compilatie van hits die anderen (o.m. UB40, Robert Wyatt en Lulu) met door hem geschreven liedjes hadden. BBC 2, 23.15-1.45u.

sport

Formule 1: Grote Prijs van Abu Dhabi. Rechtstreeks verslag van de kwalificatieraces op circuit Yas Marina. BBC 1, 13.15-15.15u.

Boksen: WK zwaargewicht. De Britse WBA-wereldkampioen David Haye verdedigt zijn titel tegen zijn landgenoot Audley Harrison.ARD, 22.30-0.45u.