Kort nieuws voorpagina

Justitie: uitvoering kraakwet wijzigen

Amsterdam, 13 nov. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een gat dichten in de uitvoering van de nieuwe kraakwet, waarbij krakers vooraf een ontruiming juridisch kunnen aanvechten. Dit bevestigt het College van procureurs-generaal. Het Haagse hof verbood maandag ontruimingen wegens strijdigheid van de nieuwe kraakwet, die kraken verbiedt, met het Europees mensenrechtenverdrag. Pagina 3

VN: 200.000 zieken binnen jaar in Haïti

Genève, 13 nov. De Verenigde Naties schatten dat de cholera-epidemie in Haïti binnen zes tot twaalf maanden tot 200.000 zieken kan leiden. De VN hebben hun leden gisteren om een noodfonds van ruim 164 miljoen dollar (120 miljoen euro) gevraagd om de uitbraak te kunnen bestrijden. Pagina 5

Kabinet Berlusconi wankelt na motie

Rome, 13 nov. De Italiaanse oppositie heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de regering van Silvio Berlusconi. Zij wil hiermee de kritische regeringspartner Fini dwingen tot een keuze. Pagina 4

Boete na misleiden van consument

Rotterdam, 13 nov. De Consumentenautoriteit heeft de Nederlandse Energie Maatschappij boetes opgelegd van in totaal meer dan 1 miljoen euro. Het bedrijf zou zich in 2008 en 2009 schuldig hebben gemaakt aan misleidende telefonische werving. Pagina 14

Van Bommel en Van Persie erbij

Zeist, 13 nov. Bondscoach Van Marwijk heeft met het oproepen van de tot voor kort nog geblesseerde Mark van Bommel en Robin van Persie de moeizame relatie hun clubs, Bayern München en Arsenal op scherp gezet. Pagina 11