Kort nieuws Sport

Dopingstraf renner Keisse opgeschort na beroepszaak

Brussel, 13 nov. De Belgische wielrenner Iljo Keisse mag voorlopig uitkomen in wedstrijden. Het Hof van Beroep in Brussel heeft gisteren zijn schorsing wegens doping opgeschort. Keisse kan over twee weken deelnemen aan de zesdaagse van Gent, want in april volgend jaar volgt een nieuwe zitting. In november 2008 testte Keisse tijdens de zesdaagse van Gent positief op cathine en hydrochloorthiazide, een vochtafdrijvend product dat ook als maskeringsmiddel voor de spierversterkers anabole steroïden wordt gebruikt. Hij werd een jaar later door de Belgische wielerbond vrijgesproken, waarop het wereldantidopingbureau WADA in beroep ging bij het internationaal sporttribunaal CAS. Dat legde de renner begin juli een schorsing van twee jaar op, een uitspraak waartegen Keisse opnieuw in beroep ging. (ANP)

Tennis: Söderling verslaat Roddick

Parijs, 13 nov. De Zweedse tennisser Robin Söderling heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finale van het mastertoernooi in Parijs. Hij was in twee sets (7-5 en 6-4) te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick. Söderling treft in de volgende ronde de Fransman Michael Llodra. Die versloeg de Rus Nikolai Davidenko met 7-5 en 6-1. Roger Federer bereikte de halve finales door de Oostenrijker Jurgen Melzer met 6-1 en 7-6 ter verslaan. Hij treft in de halve finale de Fransman Gael Monfils, die de Schot Andy Murray in drie sets overmeesterde: 6-2, 2-6 en 6-3. In het challengertoernooi in Aken heeft Igor Sijsling zich geplaatst voor de halve finales. Hij won van de Slowaak Andrej Martin: 6-3 en 7-6. Jesse Huta Galung werd gisteren uitgeschakeld. Hij verloor van de Amerikaan Rajeev Ram. De setstanden: 7-6 en 6-4. (ANP)

FC Zwolle wint, evenals Volendam

Zwolle, 13 nov. Koploper FC Zwolle heeft gisteren in de eerste divisie met 4-1 van Fortuna Sittard gewonnen. Clubtopscorer Sjoerd Ars was met twee treffers de gevierde man. FC Volendam blijft de belangrijkste belager van FC Zwolle. De ploeg boekte een moeizame 1-0 overwinning bij FC Den Bosch. Volendam heeft net als FC Zwolle 31 punten, maar een beduidend slechter doelsaldo. Cambuur boekte een knappe overwinning op Sparta Rotterdam. In Leeuwarden werd het 3-1. RKC Waalwijk won op bezoek bij Helmond Sport met 2-1 en klom de derde plaats. (ANP)

Mogelijk omkoping in Grieks voetbal

Athene, 13 nov. Vier ploegen uit de hoogste Griekse voetbaldivisie en enkele clubs uit lagere divisies worden verdacht van omkoping. Dat maakte een woordvoerder van de Griekse overheid gisteren bekend. De clubs zouden vorig seizoen uitslagen hebben gemanipuleerd. De Europese voetbalbond UEFA had een onderzoek ingesteld naar enkele verdachte uitslagen. In 2004, 2006 en 2009 werd het Griekse voetbal ook al geconfronteerd met omkopingsschandalen. Dat onderzoek loopt nog. De bevindingen van de UEFA zijn aan de Griekse autoriteiten verstrekt. (ANP)

Dortmund steviger aan kop Bundesliga

Dortmund, 13 nov. Borussia Dortmund verstevigde gisteren zijn leidende positie in de Duitse Bundesliga. De koploper won op eigen veld met 2-0 van Hamburger SV. Shinji Kagawa en Lucas Barrios maakten de doelpunten. Borussia Dortmund heeft voorlopig zeven punten voorsprong op concurrent FSV Mainz 05. (ANP),