Kort nieuws Kunst

Geen subsidie meer voor Media Fonds

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 13 nov. Het Rotterdam Media Fonds (RMF), dat de audiovisuele sector in Rotterdam stimuleert, krijgt in 2012 geen subsidie meer van de gemeente. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Daarmee komt een einde aan het voor Nederland unieke stimuleringsbeleid voor audiovisuele media in Rotterdam. Komend jaar beschikt het filmfonds nog over een budget van 1,5 miljoen euro.

Onderzoek EU naar betaling Elton John

Brussel, 13 nov. De Europese Commissie onderzoekt of een concert van Elton John in Italië is gefinancierd met geld dat bedoeld was voor projecten in armere lidstaten van de EU. De zanger trad op 11 september op in Napels tijdens een festival dat 2,2 miljoen euro kostte. Daarvan zou 720.000 euro EU-geld zijn. Volgens de festivaldirecteur was het concert bedoeld als regiopromotie. (AP)